perjantai 16. tammikuuta 2015

Moikka Kari,


Törmäsin blogiisi tänään uudelleen usean vuoden paussin jälkeen sattumalta. Aikanaan kun kärsin mitä kummemmista sairauksista ja nettiä selaillessani törmäsin blogiisi, mikä herätti mielenkiinnon kahvin mahdollisista haitoista. Sait vakuutettua minut ja lopettamaan kofeiinin käytön kokonaan. Itse huomasin olevani kofeiinille allerginen vasta sen jälkeen kun olin ollut jo useamman kuukauden sitä käyttämättä. Huomasin sen juodessani ison mukillisen vahvaa haudutettua vihreää teetä, jonka siskoni oli ennakkoon kahvilaan tilannut ja saapuessani paikalle en voinut olla juomatta sitä, johtuen suomalaisesta luonteestani :) Ajattelin että eihän vihreässä teessä kofeiinia niin paljon ole että en voisi sitä juoda. Minulle tuli huono olo, enkä sen jälkeen ollut kyvykäs ajamaan autoa, koska aivotoimintani sekosi täysin. Kyseessä voi olla myös blasebo, mutta asian vahvisti viimeistään se, kun otin kovaan flunssaan finrexiiniä pari vuotta sitten ja huomasin että tarkkaavaisuuteni katosi täysin, olin aivosumussa koko ajan ja piti mennä pitkälleen kun maailma pyöri ja oksetti. Yhtäkkiä sain oivalluksen lukea pussin sisällysluettelon ja huomasin että lääkkeessä oli kofeiinia moninkertainen määrä kahviin verrattuna. En ollut tietoinen kofeiinista, koska en lääkkeitä käytä juuri koskaan. Eli blasebo pyyhkiytyi tällä pois.

Kari: Reaktiosi kofeiiniin johtui todennäköisimmin siitä, että veressäsi on niin runsaasti kofeiinijäämiä, että sinulle aiheutui akuutti yliannosmyrkytys kroonisen myrkytyksen lisäksi. Ex-vaimollani vastaavasta erheestä seurasi koko seuraavan päivän kestävä voimakas tinnitus.

Sittemmin olen kovan stressitilan/masennusjakson jälkeen sairastunut vakavaan keliakiaan, enkä ole vielä saanut suolistoani tikkiin jotta kaikki tarvittava imeytyisi kroppaan. Kärsin viime talvena vakavasta veriripulista, eikä lääkärit osanneet sanoa mitään. Vasta kun hemoglobiini tippui 67:n, ohjattiin minut sairaalaan veritankkaukseen. Useitten tutkimusten ja käyntien jälkeen kertoivat että minulla saattaa olla keliakia, koska suolistoni nukka on vaurioitunut. Tämän olin jo itsekin diagnosoinut aikaisemmin ja siirtynyt luonnollisesti gluteiinittomaan ruokavalioon, mikä vaikutti uskomattomalla tavalla positiivisesti.
proxy?url=http%3A%2F%2Fimg.medscape.com%
Kari: Käytön lopettaminen voi aiheuttaa hyvin voimakasta ahdistuneisuutta ja masennusta kuukausiksi, itselläni se kesti noin 4kk. Kofeiinijäämät saattavat olla suolinukan tuhoutumisen takana, nehän ovat vahvaa solumyrkkyä. Iholle joutuessaan, se polttaa kuin keltiäisen purema ja puuduttaa ihon noin puoleksi tunniksi. Kofeiini varastoituu myös suolen seinämään, jolloin se voi aiheuttaa vuotavia haavaumia mekaanisen rasituksen takia jäämien aiheuttaman solukuoleman ohentaman suolen seinämän repeytyessä sisällön liikkuessa suolessa. Kuvassa näkyy kihtikertymä suolen seinämässä. Mikäli henkilö on käyttänyt kofeiinia, se kiteytyy ja varastoituu kihtikertymiin muiden ravinnosta ja kehon omista prosesseista syntyvien virtsahappojen kera.Epäilen että n. 4 vuoden kofeiinipaaston jälkeen (lukuunottamatta näitä kahta hairahdusta) on kehossani edelleen kofeiinia sitoutuneena.

Kari: Voit lyödä turvallisin mielin vetoa perhekalleuksistasi kahta rusinaa vastaan, että kehossasi on runsaasti kofeiinin virtsahappoja kiteytyneenä sinne sun tänne. Onneksi olen saanut viime käyntisi jälkeen kasattua hoito-ohjeet, joilla pääset niistä eroon niin tehokkaasti ja turvallisesti, kuin se on mahdollista tietojeni ja kokemukseni perusteella.

Oireet:

- vakava magnesiumin puute. Oireilee ajoittain aivosumuna, lihaskramppeina, masennusoireina jne. Varsinkin alaselkä on tukkeutunut ja kylmä verenkierron puutten takia. Tämä varmasti pääosin tulehtuneesta suolistosta. Kertomuksesi mukaan virtsakiteet tjs. aiheuttavat aivosumua myös.
- Kädet tärisevät edelleen mutta vähemmän.
- Olen ajoittain saamaton, hermoherkkä, kärsin kaamosmasennuksen oireista, jalkoihin on ilmestynyt ihottumaa jne.

Kari: nämä ovat tyypillisiä oireita, jotka aiheutuvat korkeasta kofeiinijäämien pitoisuudesta veressä. Hoito-ohjeen  seuraaminen poistaa osan oireista melko nopeasti. Oireet voivat palata ajoittain hoidon aikana veren kofeiinipitoisuuden vaihdellessa. Kiteiden sulamisnopeus ei ole vakio, eikä sitä voi vakioida millään keinolla. Ainoa tapa hoitaa tätä on pyrkiä poistamaan ja neutralomaan nesteytyneet jäämät tasaisella nopeudella.

Tarkoitus ei ole kertoa sairauksistani, vaan lähinnä siitä kuinka olen saanut voimaa ja apua blogistasi ja siitä kuinka oireet ovat vähentyneet vuosi vuodelta...

Olen tutkinut terveystietoa ja ympärilläni on vahva verkosto ihmisiä jotka ovat tietoisia nykyajan länsimaisen lääketieteen haitoista jne.

Olen tullut siihen lopputulokseen, että kahvi on yksi maailman suurimmista vitsauksista josta lähetetään informaatiota tukien kahvin hyötyjä valtamedian kautta. Saadaan ihmisten alitajuntaan iskostettua, että kahvi on hyödyllistä ja siinä "graalin malja" parantumiselle... Itsepäinen suomalainen ei ole valmis ottamaan vastaan informaatiota kofeiinin haitoista.

1. Mutta mielestäni kahvi on vain murto-osa siitä miten ihminen saadaan kuntoon nykymaailmassa, jossa melkein kaikki ruoka on ratiloitua ja ravintoarvot on saatu näin pieniksi.

2. Magnesiumin puutoksesta kärsii melkein jokainen länsimainen. Veressähän on vain murto-osa ihmisen magnesiumista, koska se varastoituu lihaksiin. Ja yleensä verikuvasta saadaan positiivinen lukema sen takia, koska se ei kuvasta ihmisen todellista magnesiumin tarvetta. Vaikka lihaksistossa on puute, ei se verikuvasta välttämättä näy. Löysin informaatiolähteen kautta uuden mullistavan magnesiumin nimeltä magnesium L-threonate. Tämä tunkeutuu aivokuoren läpi, eikä aiheuta löysää vatsaa. Uskon että kyseisen magnesiumin nauttiminen magnesiumkloridi kylpyjen oheella on tie magnesium tasapainon saavuttamiseen. Sitä saa mm iherbistä

Kari: Varoitan käyttämästä magnesiumia muuten, kuin sisäisesti. Kylvyn aikana imeytyvä magnesium helpottaa oloa vain käytön aikana. Kehoon imeytyvä magnesium on kuin pisara valtameressä kehossa oleviin happoihin verrattuna, ja se sitoutuu heti happoihin kokonaan. Kylvyn jälkeen sulaminen nopeutuu, ja oireet voivat käydä tietyissä tapauksissa hengenvaarallisiksi. Kokeilin luonnollisesti itse menetelmää, ja sen jälkeen käyttämäni hoito kävi riittämättömäksi, pahentaen oireita merkittävästi. Kylvyn aikana tuntuu, kuin ottaisi muutaman askelen eteenpäin, mutta sen jälkeen huomaa, että oireet tulevat pahemmiksi, kuin ne olivat ennen kylpyä ja voi kestää kauan, ennen kuin pääsee samalle oiretasolle, kuin ennen kylpyä. Tälle vaivalle on ominaista, että hapot sulavat niin nopeasti, että keinot niiden aiheuttamien oireiden hillitsemiseen eivät tahdo riittää millään. Tärkeintä on löytää ympäri vuorokauden tasaisesti toimivien hoitokeinojen tasapaino, jolla saavutetaan henkilökohtainen tasapaino sulamisen ja neutraloimisen välille.

3. Omega-3 ja omega-6 rasvahappojen oikea tasapaino on osoittatunut todella tärkeäksi. Kaupat on täynnä paskoja omega-3 tuotteita. Suurin osa on valmistettu kasvatetusta kalasta mikä itsessään sisältää omega-6 rasvahappoja suhteetttoman paljon ja ovat valmiiksi härskiintyneitä ja siksi ei imeydy. Itse käytän zinzinon verkostomarkkinointiöljyä, koska vielä en ole parempaa löytänyt.

4. Suoliston kuntoon saattaminen.. Käytän ruokasooda-luomusitruuna yhdistettä veteen blandattuna joka aamu. Tällä olen saanut ärtyneen suolen rauhoittumaan ja tunnen oloni pirteämmäksi. Testasin jättämällä juoman kahdeksi päiväksi pois, niin verenvuoto suolistossa jatkui. En ole innokas lopettamaan litkun vetämistä ainankaan vähään aikaan :)

Kari: En voi suositella soodan käyttöä, koska myös se sitoutuu virtsahappoihin alta aikayksikön, jonka jälkeen oireet pahenevat. Myös jauhemuotoinen kalsium ja magnesium toimivat samalla tavalla. Tasaisin vaikutus saadaan depotkapselin tapaan hitaasti magnesiumia luovuttavista suun kautta nautittavista tablettivalmisteista. Ottakaapa muuten joku hommaksenne keksiä sooda depotkapseli.

5. Tietenkin riittävä määrä d-3 vitamiinia...

Uskoisin että edeltävät viisi asiaa, jotka mielestäni ovat kaikki yhtä tärkeitä, on tie parempaan elämään. Tämän kaiken rinnalle terveellinen ruokavalio (ei suositusten mukainen) vähäisellä hiilihydraattimäärällä, gluteiinin poisjättämisellä ja suosimalla luomua, on jo aika lähellä terveyden "graalin maljaa".

Kari: Olen syönyt perunaa koko puhdistusprojektin ajan, enkä ole huomannut sen aiheuttavan mitään ongelmia. Perunassa on hyvin vähän puriineja, ja sen kuoressa runsaasti kaliumia.


Erityiskiitokset siitä, että ansiostasin olen päässyt tähän pisteeseen. Minulla on kiinnostusta ottaa asioista selvää jotta löytäisin terveellisemmän huomisen, joka ei välttämättä olisi onnistunut jos en olisi löytänyt blogia ja sen kautta ymmärtänyt olevani allerginen kofeiinille. Minulla on vaimo jota rakastaa ja terve 2 vuotias poika :)

Olen varma että olit jo tietoinen minun viiden suorastani, mutta kerroin ne metaforallisena merkityksenä, saadakseni itseni ymmärretyksi :)

En ole lukenut kuin murto-osan blogisi uusista kirjoituksista, mutta aion kaiken lukea kyllä. Tuli vaan tunne että on pakko kirjoittaa.


Kiittäen Juho Haimila.

Kari: Kiitos erinomaisesta palautteestasi, ja myös siitä, että annoit luvan julkaista sen. Sinulla on oikea asenne.