On aika yleistä, että tuossa neljänkymmenen tienoilla alkaa lähinäkö heiketä, ja edessä on lukulasien hankkiminen. Kuudenkympin tienoilla taas alkaa ulkonäkö rapistua, mutta se on eri juttu. Heikentyntynyttä lähinäköä pystyy parantamaan, ulkonäköäkin jonkin verran, mutta ulkonäön rapistumisen estäminen pitää aloittaa jo nuorena oikeilla elintavoilla. Olen nähnyt netissä kuvia naisista, jotka ovat kuusikymppisinä parikymppisen näköisiä siksi, että ovat syöneet pelkkiä hedelmiä eivätkä ole käyttäneet huumeita, kuten alkoholia, kofeiinia ja tupakkaa koko elämänsä aikana.

Mutta mennäänpä takaisin siihen lähinäköön. Heikennyt lähinäkö alkoi parantua minulla siten, että lopetin 2008 täydellisesti kofeiinin käytön ja ryhdyin poistamaan kehooni kertyneitä kofeiinijäämiä, jotka sotkevat täydellisesti kehon kemiallisen tasapainon ja saavat lihakset jäykistymään yhteen asentoon. Isäni oli ääripään tapaus tässä suuhteessa, hänen jalkansa jäykistyivät koukkuun siten, että niitä oli mahdoton suoristaa, ja kummatkin jalat jouduttiin amputoimaan.

Itselläni lihasjäykkyys ja krampit ovat kadonneet lähes täydellisesti sen jälkeen, kun kehitin vuonna 2010 hoitoprotokollan joka poistaa kehoon kertyneitä kofeiinijäämiä. 80-luvun puolivälistä vaivanneet vaikea masennus, ahdistuneisuus, paniikkihäiriö ja unihäiriöt katosivat ja lihasjäykkyys alkoi hellittää jo aiemmin, aika pian kofeiinin käytön lopettamisen jälkeen.

Nyt puhdistuminen on edennyt niin pitkälle, että lähinäkö on alkanut parantua. Olen pystynyt käyttämään tietokonetta ilman lukulaseja viime viikkojen aikana ensimmäisen kerran 25 vuoteen ja pystyn lukemaan pientäkin pränttiä ilman laseja hyvässä valaistuksessa alle 20 sentin etäisyydelta.

Keino, jolla näkö on alkanut parantua perustuu kehon puhdistamisen lisäksi beetakaroteenin nauttimiseen (3 tablettia/pv) ja tarkennusharjoituksiin, joissa tarkennan katseen vuoroin lähelle, vuoroin kauas. Eräänlaista silmäjumppaa siis. Lisäksi pyrin harjoittamaan silmän tarkennuslihaksia rentouttamalla ja jännittämällä niitä vuorotellen ja liikuttelemalla silmiä ääriasennosta toiseen sivuille, ylös/alas ja pyörittelemällä niitä. Vaikutus alkoi aika nopeasti, ja tavoitteena on pystyä elämään jatkossa kokonaan ilman lukulaseja.

Ikävä, että homma ei ole parantanut kovin kehuttavasti ulkonäköä. Tosin kehon puhdistaminen on poistanut syylät käsistä, kymmeniä luomia, jotka eivät olleet oikeasti luomia vaan ihonalaisia virtsahappokertymiä, ja iho on kauttaaltaan sileämpi kuin koskaan. Hiukset eivät rasvoitu enää likikään yhtä nopeasti kuin ennen, eikä kasvoista hilseile iho, ja mustapäät ovat kadonneet, samoin kuin jalkahiki.