Hippokampus, spatiaalisen oppimisen keskuksena, vaikuttaa voimakkaasti miehen seksuaalikäyttäytymiseen. Olen perehtynyt aiheeseen kenttätutkimuksen tasolla tietoisesti 3-vuotiaasta asti, ja vuosituhannen vaihteessa käytin useamman vuoden perehtyäkseni alan tutkimukseen ja muuhun Internetistä löytyvään aineistoon, joka valotti miehen ja naisen seksuaalisuuden eroja. Havaitsin melko pian, että miehillä aivotoiminta on seksin suhteen voittopuolisesti lineaarista, kun se taas naisilla on vastaavasti spatiaalista. Keskivertomiehen voi sanoa omaavan penistotemisen maailmankuvan.

Kun aivot toimivat lineaarisessa, eli putkimoodissa, mahtuu miehen ajatusputkeen ainoastaan hänen oma kullinsa, ja koko toiminnalla on pelkästään yksi päämäärä, mällin lennätys. Partneri, oli se sitten nainen, mies, lammas, made, pölynimuri, lypsykone, tai mikä tahansa, teknisesti tarkoitukseen soveltuva organismi, laite tai esine, on todellakin pelkästään esine, masturbaatioapuväline. Eräs 57-vuotias mies löytyi kuolleena partnerinsa päältä, pöydänjalka hanurissaan, menehdyttyään sydänkohtaukseen hekuman huipulla. Naapuri tuli tarkastamaan tilanteen pölynimurin huudettua yhtäjaksoisesti kolme vuorokautta. Miehen leski kertoi pihdanneensa noin viisi vuotta, ja salasuhteen imurin ja pöydän kanssa jatkuneen jo pitkään. Eräs toinen herra oli riistämässä pölynimurinsa neitsyyttä, mutta unohti hormonaalisen sisäerityksensä kuohunnassa, että suukappaleessa oli vahvan kumihihnan pyörittämä roskasilppuri.Varsinainen vagina dentata siis (hampaallinen emätin). Hänen instrumenttinsa kokoonkursimiseksi tarvittiin parisataa tikkiä. Vehje saatiin toimivaksi, mutta, operaation tehneen kirurgin mukaan, se ei todellakaan ollut mikään ilo silmälle. Ilmiötä esiintyy myös naisilla, eräs nainen löytyi kuolleena kylpyammeesta, verkkovirtakäyttöinen sähköhammasharja alahuulten välissä törröttäen. Seksuaalisuus yhdistettynä lineaariseen aivotoimintaan, työllistää Darwin-palkintolautakuntaa mielenkiintoisilla ehdokkailla.
Tällainen mies virittää naispuolisen apuvälineen tunkemalla kieltään hänen kurkkuunsa, kourimalla tissejä, ja ronkkimalla sormella jalkojen välistä, etsien kosteaa, upottavaa täplää. Löydettyän pilkan, hän survoo kalunsa sisään, rynkyttää silmät ummessa läähättäen ja hampaitaan kiristellen rojut torveen mahdollisimman rivakasti ja hyytyy samantien ameebaksi, menettäen totaalisesti mielenkiintonsa apuvälineeseensä.
Tässä toimintamoodissa aivot toimivat samaan tapaan kuin muillakin eläinlajeilla. Olen tehnyt havaintoja koirista, kissoista ja hevosista, ja ainakin niiden käyttäytyminen on verrannollista putkiaivoisten miesten seksuaalikäyttäytymiseen.

man-woman20switches2.jpg

Joidenkin miesten aivot toimivat kuitenkin tässä suhteessa siten, että hippokampuksessa tapahtuva spatiaalinen oppiminen ohjaa toimintaa siten, että mies tiedostaa, paitsi olevansa itse psykofyysinen kokonaisuus, myös olevansa interaktiivisessa tilanteessa toisen psykofyysisen kokonaisuuden kanssa, jolla on omat toimintatapansa pyrkiä omiin tavoitteisiinsa. Osalla miehistä aivot toimivat todellakin samoin kuin naisten enemmistöllä tässä suhteessa, sillä naisen seksuaalisuus kallistuu aivotoimintojen tasolla spatiaaliseen suuntaan. Syy tähän löytyy ontologisista, biologisista tekijöistä. Nainen on edelleen tässä suhteessa se kivikautinen naaras, joka tarvitsi miestä turvaamaan jälkikasvun eloonjäämisen ja lajin jatkumisen, pelkkä siittäminen ei riitä. Putkiaivoinen mies taas on vielä, seksuaalikäyttäytymistään ohjaavan aivotoiminnan perusteella, metsän siimeksestä luolanaisia kuikuileva, rystysiä apujalkoina käyttävä karvaselkäinen, neuro-evolutiivinen peräkammarin poika.

Spatiaalisesti ohjautuvassa toiminnassa naisella ei ole erogeenisiaalueita, vaan nainen on erogeeninen alue, psykofyysiseksi entiteetiksi miellettävänä, aika-ulottuvuudessa etenevänä prosessina, jota stimuloidaan seksuaalisesti, paitsi fyysisesti, myös psyykkisesti, henkisellä läsnäololla ja naisen tarpeet huomioivalla intohimolla ja hellyydellä. Seksuaalinen toiminta ei ole silloin pelkkä siittäminen, vaan siinä ilmenee piirteitä, jotka viittaavat sitoutumiseen ajallisessa ulottuvuudessa. Toiminnan tarkoitukseksi muodostuu usean osatekijän summana kahden psykofyysisen prosessin interaktion tuottama yhteinen nautinto, jonka seurauksena voi olla toivottu rakkauden hedelmä, tai sattuma eli valitettava vahinko, kuten allekirjoittanutkin tietää olevansa.

Havainnollisimmin näiden kahden toimintamoodin väliseen eroon pääsee tutustumaan käytännössä, vertaamalla esimerkiksi pornofilmiä tantraseksiä esittävään fimiin. Mies voi myös hakea tuntumaa siihen, miten nainen kokee eri tyyppiset miehet seksissä, luopumalla kakkospoikuudestaan ja harrastamalla äijäkivaa eri tyylisten partnerien kanssa bottom-roolissa. Tällainen havainto-opetus olisi, paitsi valaiseva, ehkä myös vapauttava kokemus, ja voisi ehkä muuttaa putkiaivoisten miesten seksuaalikäyttäytymistä siten, että käyttäytyminen naispartnerin kanssa saattaisi kehittyä spatiaalisemmaksi tai, että he ryhtyisivät tyydyttämään tarpeitaan sellaisten miesten kanssa, joiden suhde seksiin on myös lineaarinen; sama se, mitä saa, kunhan saa.

Koska kofeiini estää spatiaalista oppimista ja aiheuttaa aivovaurioita, jotka alentavat hippokampuksen spatiaalisen oppimisen kapasiteettia progressiivisesti, ja samalla kykyä interaktiiviseen seksuaaliseen toimintaan, taannuttaa kofeiinin vaikutus homo sapiensin homo sensorikseksi, ajattelevasta ihmisestä putkiälyllä varustetuksi luiskaotsaksi, jonka toimintaa ohjaavat enemmän stressi- ym. hormonit, kuin laaja-alainen havainnointi ja rationaalinen tilanneanalyysi tietoisella ja intuitiivisella tasolla. Tämä ei voi olla vaikuttamatta myös seksuaalikäyttäytymiseen, jossa alkaa esiintyä pahimmillaan pakkomielteistä seksiriippuvuutta, joka suunnataan, yleensä alkoholikompassilla, kutakuinkin mihin tahansa kohteeseen, missä tuntuu pulssi, tai on edes vielä lämmin. Asiaan vaikuttaa se, että kofeiini lisää testosteronin tuotantoa ensin, mutta pitkän päälle ehdyttää sitä niin paljon, että seurauksena on impotenssi.

Seksuaalinen holtittomuus, hypomania, tunnetilojen nopeat vaihtelut ja emotionaalinen ylireagointi saattavat olla ensimmäisiä kofeinismin oireita, jotka kertovat aivojen kemiallisen tasapainon olevan suistumassa skitsofrenian suuntaan. Mikäli yksilölliset ominaisuudet estävät muiden oireiden kehittymisen, saattaa henkilö pysyä puberteettimaisen nuorekkaana ja viriilinä yhteishyvänä hamaan hautaan saakka. Osalle taas kehittyy myrkytyksen edetessä masennus, ahdistuneisuus, paniikkihäiriö, ms-oireilua ja krooninen hiivatulehduskierre, jotka hillitsevät menojalkaa tehokkaasti jatkossa, jolloin henkilö voi keskittyä oireisiinsa ja seksielämäänsä turvallisesti kotiympäristössä juuri niin holtittomasti kuin keskenään haluaa, tai turvautua SSRI-lääkkeisiin, joiden avulla seksuaalinen holtittomuus voi parantua kokonaan ja lopullisesti, ja säästynyt energia voidaan valjastaa palvelemaan kansantalouden kasvua työelämän palveluksessa, sehän kuitenkin viime kädessä on elämän tarkoitus länsimaisessa kulttuurissa.

Jånbackanin Levitaatiotutkimuskeskus
Seksuaalineurofilopsykotoksikopatologian laitos
Artikkelisarja: Rahvaanomaistettua seksuaalitiedettä joka kotiin eli; Kaikki, mitä olet aina halunnut tietää seksistä, mutta kysynyt väärästä paikasta.