Lopetin kofeiinin käytön 2008 Helmikuussa. Viikon kuluttua 1985 alkaneet päivittäiset todella voimakkaat paniikkikohtaukset lievenivät 90% ja harvenivat, kunnes katosivat kuukauden, parin kuluttua kokonaan. Tästä on olemassa ainakin yksi lääketieteellinen koekin, jonka olen lukenut joskus vuosia sitten. Kokeessa 7 paniikkihäirikköä lopetti kofeiinin käytön, ja viikon kuluttua paniikkihäiriö katosi teille tietämättömille.

Sain myös luopua kävelykepistä, jota ilman en ollut pystynyt kävelemään puoleen vuoteen. Tilalle sain 4 kuukautta kestävän äärimmäisen dementian (en ymmrtänyt luettua tekstiä) sekä ennenkokemattoman voimakkaan ahdistuneisuuden ja masennuksen, jotka katosivat kesällä viikon sisällä täydellisesti. Neurologiset kivut, lihasjäykkyys ja krampit sen sijaan heikkenivät selvästi. Tosin sain nukkuessani hengityslihasten kramppeja jotka veivät minut tukehtumisen partaalle useamman kerran. Verenpaineeni laski 130/80 lukemista 115/75:n.

Kofeiinin käytön lopettaminen poisti siis täydellisesti mielenterveysoireeni ja lievitti voimakkaasti ms-tauti/ALS oireitani, jotka ovat nyt poistuneet kokonaan.

Painoni on ollut koko aikuisikäni 74 kiloa, ja tehdessäni raskaita töitä ja syödessäni runsaasti proteiineja 78 kiloa. Olin kertonut terveyskeskuslääkäreille tutkineeni lääketiedettä vuodesta 1975 huvikseni aivojumppana, ja keskittynyt nyt tutkimaan sitä 1985 alkaneiden oireiden kannalta koska lääkärit eivät olleet onnistuneet parantaman oireitani vuodesta 1985-2000. Tämän virheen jälkeen lääkäreiden suhtautuminen minuun muuttui äärimmäisen vihamieliseksi. He puhuivat minulle vihamielisen halveksivasti, nimittelivät minua  ja uhkasivat pakkolähetteellä mielisairaalaan tahdonvastaiseen hoitoon.  Lopulta en enää uskaltanut mennä lääkärin vastaanotolle vaan aloin lääkitä itseäni keskioluella. Olin 3 vuotta kännissä joka päivä aamusta iltaan kunnes tajusin alkoholisoituneeni (olen ollut töissä päihdehuollossa nuorempana). Sinä aikana painoni oli laskenut jo vuonna 2007, kun lopetin alkoholin käytön 78 kilosta 60 kiloon. Koska olen 187 cm pitkä, olin kuin luuta ja nahkaa.

Lopetin tupakoinnin siis 2018 Joulukuussa ilman minkäänlaisia vieroitusoireita. Painoni alkoi nousta lopettamisen aikaisesta 58-59 kilosta, ja oli korkeimmillaan pari kuukautta sitten 82 kiloa. Nyt se on laskenut hissukseen 79 kiloon, ja arvelen, että se tulee laskemaan takaisin normaalitasolle ajallaan.

Asiasta moottorisahaan. Olen ravintoneuvoja, ja sellaiset ylipainoiset tai liikalihavat potilaani jotka ovat lopettaneet kofeiinin käytön ovat alkaneet laihtua silmissä. Suurin nopea painonpudotus josta olen kuullut on 7 kiloa ensimmäisen viikon aikana. Selitys tälle piilee siinä, että kofeiini lisää adrenaliinin ja muiden stressihormonien tuotantoa, joka estää soluja käyttämästä sokeria ravintona jolloin se muuttuu vapaiksi rasvahapoksi jotka alkavat kertyä ihon alle, tai sisäelinten ympärille viskeraalirasvaksi.