Talossa on siis yhtenlaskettua asuinpinta-alaa noin 100 neliötä. Yksinasuvalle ei sallita kuin 60, joten sain Kelalta käsky etsiä itselleni pienemmän asunnon. Selitin monta kertaa, että asuinpinta-ala oli 60 neliötä, koska yläkerta oli asumiskelvoton. Pyysin myös alusta asti polttoöljyä, koska talon keskuslämmityspannu toimi sekä sähköllä että öljyllä, ja öljylämmitus on huomattavasti halvempi vaihtoehto. Kela ei suostunut vaan jouduin lämmittämään sähköllä.

Helmikuun sähkölasku oli yli 350, ja optimoituani pannun ja patterien termostaatit näpistin ruokarahoistani 70 euroa kuukaudessa tupakeittiön puuhellan polttopuiksi. Vaihdoin kaikki lamput vähiten sähköä kuluttaviin ledeihin, en käyttänyt jääkaappia, enkä sähköhellaa. Kela ei suostunut maksamaan lämmitys ja taloussähköä, jolloin lähetin sinne kirjeen, jossa selitin kalliin sähkölaskun sillä, etteivät he suostuneet toimittamaan minulle lämmitysöljyä. Vastausta ei kulunut.

Maaliskuussa sain sähkölaskun laskemaan alle 280 euron ja lähetin laskun kelalle. Sieltä ei kuulunut mitään, joten oletin, että laskut oli maksettu. Kela oli kuitenkin jättänyt laskut maksamatta ilmoittamatta siitä minulle. Huhtikuuussa sain pitkän ja ahkeran kirjoittelun ja useiden puhelinsoittojen jälkeen maksusitoumuksen lämmitysöljylle.

Kun öljyä ei alkanut kuulumaan, soitin Fladanin ST1 asemalle ja kysyin missä mennään. Asemanhoitaja alkoi välittömästi karjua minulle ja väitti, että lähettämäni meili jossa oli kopio maksusitoumuksesta oli vaillinainen. Siitä puuttui pari riviä, joilla oli maksusitoumuksen numero. Tarkistin lähettämäni meilin ja liitteenä olevan kopion maksusitoumuksesta joka oli kyllä täydellinen kopio alkuperäisestä. Aseman hoitaja vaati minua tuomaan alkuperäisen maksusitoumuksen kymmenien kilometrien päässä sijaitsevalle huoltoasemalle. En mennyt itse vaan ex vaimoni lähti viemään sen. Perillä äijä huusi ja karjui exälleni ja viuhtoi maksusitoumuksen kopiota, josta oli leikattu kaksi enimmäistä riviä pois numeroineen. Hän sanoi myös, ettei halua toimittaa tähän osoitteeseen tippaakaan öljyä .Öljy tuli seuraavana päivänä ja tein rikosilmoituksen yksityisen asiakirjan väärentämisestä. Poliisi ei kuitenkaan tutkunut asiaa koska olisi mahdoton todistaa, kuka paperin oli väärentänyt ja todisteet olivat jo todennäköisesti tuhottu.

Sain sähköyhtiöltä kirjeen Huhti tai Toukokuun 17 päivänä vaikka kirje oli kirjoitettu jo kolmas päivä. Kirjeessä uhattiin, että ellei rästejä ole maksettu, tullaan sähköt katkaisemaan 18 eli seuraavana päivänä ja että uudelleen kytkentä maksaa 200 euroa. Kirjeen lähettämistä oltiin siis pantattu niin kauan, että minulla ei olisi mahdollista maksaa laskuja, jolloin sähköyhtiö tienaisi 200 uudelleen kytkennästä.

Exäni soitti asiasta vuokraisännälleni, joka sanoi heti, että hän maksaa ne laskut heti samana päivänä ja voimme maksaa takaisin joskus, kun saamme taloutemme kuntoon. Olen nyt siis Kelan laittoman toiminnan takia 600 euron velassa vuokraisännälleni vaikka lain mukaan Kelalla olisi ollut velvollisuus maksaa nuo laskut.